"Σφαγεία Αγ.Βαρβάρας"- Ανοιχτή Επιστολή του Γεωργίου Καμπιτάκη, Δημοτικού Συμβούλου Γόρτυνας με το Συνδυασμό "Γόρτυνα ΑΝΟΙΚΤΗ ΠΟΛΗ"


Σφαγεία Αγίας Βαρβάρας

Απαντώντας στην επιστολή του δημάρχου κ. Νίκου Σχοιναράκη σχετικά με την αποχώρηση των δημοτικών συμβούλων της παράταξης «Γόρτυνα – Ανοικτή Πόλη» από το δημοτικό συμβούλιο την 11-3-2011 και επειδή αναφέρεται προσωπικά σε μένα, έχω να επισημάνω τα παρακάτω.

Τη θέση μου για το μέλλον των εργαζομένων στα σφαγεία της Αγίας Βαρβάρας, την εξέφρασα στο δημοτικό συμβούλιο της 11-3-2011 και είναι η ακόλουθη:
Α)Το προσωπικό να μεταφερθεί στο νέο Δήμο Γόρτυνας και στις εταιρίες που έχουν συσταθεί από αυτόν και λειτουργούν με το νέο «καλλικρατικό» καθεστώς.
Β)Ενδεχομένως μέρος του προσωπικού να μπορεί να μεταφερθεί στην Περιφέρεια ή σε άλλο Δήμο που έχει ανάγκη τις υπηρεσίες των εργαζομένων αυτών.

Την ευθύνη για να βρεθούν τα χρήματα της μισθοδοσίας τους, την έχει η Δημοτική Αρχή και δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να αποποιείται των ευθυνών της.
Αποχώρησα από το δημοτικό συμβούλιο γιατί στο χώρο αυτό, που είναι ναός της Δημοκρατίας, ακούστηκαν από το δήμαρχο κ. Ν. Σχοιναράκη υβριστικές εκφράσεις εις βάρος του αρχηγού της παράταξης που ανήκω, κ. Φανούρη Οικονομάκη, που δε συνάδουν  με τη σοβαρότητα της συζήτησης και του χώρου.

Ακόμη το πιο σημαντικό είναι ότι παρ’ όλο που του ζητήθηκε από το προεδρείο αλλά και άλλους πιο ψύχραιμους που παραβρίσκονταν στη συζήτηση  να ανακαλέσει, ο κ. δήμαρχος αρνήθηκε πεισματικά επιμένοντας στις ύβρεις.

Το γεγονός ότι υπήρξα μέλος της παράταξης του κ. Σχοιναράκη δε σημαίνει ότι είμαι υπεύθυνος για όλα τα κακώς κείμενα της προηγούμενης δημοτικής περιόδου. Εξ’ άλλου επειδή υπήρξαν πολλά κακώς κείμενα όπως νεποτισμός, οικογενειοκρατία, ρουσφετολογικές αντιλήψεις και διαχωρισμός των δημοτών στους «δικούς μας» και στους «άλλους», αποχώρησα , αφού προηγουμένως παραιτήθηκα από πρόεδρος της σχολικής επιτροπής του νηπιαγωγείου Αγίας Βαρβάρας, χωρίς να με διαγράψουν από την παράταξη ενδεχομένως επειδή εγώ είχα βάλει το θεμέλιο λίθο για να ιδρυθεί αυτή η παράταξη. Ίσως αυτός να ήταν και ο λόγος για τον οποίο ο κ. Σχοιναράκης με ευχαρίστησε στην ομιλία που έκανε στην Αγία Βαρβάρα προεκλογικά, αισθανόμενος υποχρέωση απέναντι σ’ εμένα για το ρόλο που έπαιξα την προηγούμενη 4/ετία για να γίνει αυτός δήμαρχος.

Υ.Γ. Όπως είναι γνωστό δεν συμμετείχα στη συζήτηση και δεν ψήφισα τους απολογισμούς της εταιρίας που διαχειρίστηκε τα σφαγεία για τα έτη 2007 και 2008 γιατί δε συμφωνούσα με τον τρόπο διαχείρισης (έξοδα χωρίς παραστατικά, προσλήψεις προσωπικού χωρίς διαδικασία κ.α.).
Ελπίζω στην επόμενη συζήτηση που θα αφορά τους απολογισμούς των ετών 2009 και 2010 ο κ. δήμαρχος να παρουσιάσει τα οικονομικά στοιχεία που αφορούν τα σφαγεία και εφόσον με πείσει ότι δεν υπήρξε κακοδιαχείριση να ψηφίσω θετικά.



                                                                           Γεώργιος Καμπιτάκης
                                                                   Δημοτικός Σύμβουλος Γόρτυνας
                                                                       «Γόρτυνα – Ανοικτή Πόλη»