Τα σφαγεία της Αγίας Βαρβάρας


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
                       Τα σφαγεία της Αγίας Βαρβάρας

Η όλη συζήτηση γύρω από το θέμα των σφαγείων της Αγίας Βαρβάρας θυμίζει μια κατάσταση ‘’Πόντιου Πιλάτου’’. Λες και  τα σφαγεία δημιούργησαν μόνα τους τα προβλήματα , λες και δεν τα διαχειρίστηκε η σημερινή δημοτική αρχή του νέου Δήμου Γόρτυνας , σαν δημοτική αρχή του Δήμου Αγίας Βαρβάρας .

Θεωρήσαμε και το καταθέσαμε στη συζήτηση που οργανώθηκε στις 11-03-2011 , ότι αυτή η συζήτηση θα έπρεπε να είχε προηγηθεί στο Δημοτικό συμβούλιο που είναι το όργανο αποφάσεων του Δήμου και ότι για να γίνει θα έπρεπε να δοθούν περισσότερα στοιχεία για την λειτουργία των σφαγείων .
Στοιχεία που τελικά δεν δόθηκαν ούτε στη διάρκεια της συζήτησης παρά το ότι ζητήθηκαν( δηλαδή αριθμός εργαζομένων , χρέη της εταιρείας κλπ).Εμείς θεωρούμε ότι τα σφαγεία κληρονομούν τρία σημαντικά προβλήματα στο νέο Δήμο.

Το ένα είναι ότι, ένα αναπτυξιακό έργο ,έτοιμο και κόστους  μερικών εκατομμυρίων ευρώ, δόθηκε να το διαχειριστεί μια δημοτική αρχή  και από αναπτυξιακό έργο ,το απαξίωσε και το μετέτρεψε σε αντιαναπτυξιακό έργο και τελικά    «επιβλαβές» για την περιοχή αντί για ωφέλιμο. Διαθέτει, τρείς μήνες( για τα σφαγεία)πριν τα κλείσει  η ίδια, μερικές εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ για δήθεν αναβάθμιση τους . Κανείς δεν συγκινείται γι αυτό .

Το άλλο είναι ότι ένα χρέος της τάξης του 1.500.000 ευρώ ,που μπορεί να γίνει και 3.000.000 ευρώ, μεταφέρεται στο νέο Δήμο Γόρτυνας . Αυτό σημαίνει ότι οι δημότες του νέου Δήμου Γόρτυνας (Ρούβα, Γόρτυνας, Αγίας Βαρβάρας και Κόφινα) θα στερηθούν έργα προϋπολογισμού 3 εκατομμυρίων ευρώ με άμεσο κίνδυνο στην λειτουργία του ίδιου του Δήμου. Ούτε γι αυτό συγκινείται κανείς.

Και το τρίτο, έντεκα εργαζόμενοι με συμβάσεις αορίστου χρόνου  έχασαν τη δουλειά τους και όχι μόνο αυτοί.
Εργαζομένους που αφού τους εκμεταλλεύτηκαν όσο μπορούσαν , ακόμη και τώρα εξακολουθούν να τους εκμεταλλεύονται.

Εμείς προτείναμε να διερευνηθεί η δυνατότητα οι εργαζόμενοι αυτοί να απορροφηθούν όπως προβλέπει ο νόμος από τον Δήμο Γόρτυνας και τα νομικά του πρόσωπα ή ακόμα και από άλλους Δήμους του Νομού που έχουν ανάγκη από προσωπικό και που τώρα δεν τους επιτρέπονται οι προσλήψεις .Φυσικά η όποια λύση θα πρέπει να αφορά όλους τους εργαζομένους και όχι επιλεκτικά κάποιους από αυτούς όπως έχει ήδη συμβεί με προσλήψεις από τη Δημοτική επιχείρηση που διαχειρίζεται τα σφαγεία του Ασημίου και φυσικά χωρίς την επιβάρυνση και το κλείσιμο και αυτών των σφαγείων.
                             
Φανούρης  Οικονομάκης-oikonfan@yahoo.com