Ποιά Ανάπτυξη Θέλουμε

 ΠΟΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΘΕΛΟΥΜΕ



Θεωρούμε ότι ένας αναπτυξιακός σχεδιασμός, ένα αναπτυξιακό πρόγραμμα μίας περιοχής, δηλαδή τι θα πρέπει να γίνει μεσοπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα, χρειάζεται επιστημονική

τεκμηρίωση. Δεν είναι απλά μια εμπειρική διαδικασία.
Δεν μπορούμε να κάνουμε ΄΄ότι κάνουν οι άλλοι΄΄ ούτε και ότι εξυπηρετεί προσωπικά συμφέροντα και φιλοδοξίες.
Λιμνοδεξαμενή Γέργερης
Εμείς θεωρούμε πως ότι και να γίνει στην περιοχή θα πρέπει να γίνει για όλους τους ανθρώπους το ίδιο, όπου κι αν ψηφίζουν όποια συγγενική σχέση κι αν έχουν ,για όλους τους τόπους το ίδιο, για όλα τα χωριά το ίδιο ,σε όποιο δήμο και αν ανήκαν πριν την συνένωση ,απ όπου κι αν κατάγεται ο δήμαρχος , ή οι δημοτικοί και τοπικοί σύμβουλοι.

Θεωρούμε ότι η ανάπτυξη θα πρέπει να έχει ολιστικό χαρακτήρα να μην είναι μόνο οικονομική ,αλλά και πολιτική και κοινωνική.Θεωρούμε ότι η ανάπτυξη θα πρέπει να είναι βιώσιμη ,
Πάρκο Λαϊκών Καλλιτεχνών Δ. Ρούβα
δηλαδή η όποια αξιοποίηση πόρων γίνεται (π.χ. νερού, δάσους, γης κ.λπ.) να είναι τέτοια ,που να επιτρέπει τη συνέχεια της ύπαρξης της.
Θεωρούμε ότι παρεμβαίνοντας σε ένα τόπο διαμορφώνουμε και τους ανθρώπους, διαμορφώνουμε την ίδια την κοινωνία .Γι αυτό λέμε ότι θα πρέπει εκτός από τον τόπο εκτός δηλαδή από  τα όποια έργα θα κάνουμε εκεί, θα πρέπει να φανταστούμε και  το πώς θα θέλαμε να είναι και η κοινωνία των ανθρώπων του.
Και ότι κάνουμε να οδηγεί συνειδητά στο στόχο ,αφού έτσι κι αλλιώς με ότι και να κάνουμε παρεμβαίνουμε στην κοινωνία .Είναι καλύτερα να το κάνουμε συνειδητά παρά ασυνείδητα.
Εμείς πιστεύουμε σε μια κοινωνία που η αλληλεγγύη ,η αλληλοβοήθεια ,η συλλογική προσπάθεια, οι ανθρώπινες σχέσεις ,το συνταίριασμα ανθρώπινης δραστηριότητας και φύσης θα πρέπει να είναι αξίες και αυτές οι αξίες θα πρέπει να τροφοδοτούνται συνεχώς με ότι και να κάνουμε.
Αυτές τις αξίες δεν είναι δύσκολο να τις βρούμε στις τοπικές μας κοινωνίες ,θα τις βρούμε ακόμη να υπάρχουν στα μικρά χωριά μας ,θα τις βρούμε να έρχονται από το όχι και τόσο  μακρινό παρελθόν μας.
Δουλειά μας είναι να τις ξαναθυμηθούμε και αυτό θα είναι απάντηση σε πολλά σημερινά κοινωνικά προβλήματα.
Ο νέος Δήμος Γόρτυνας πιστεύουμε ότι έχει τις δυνατότητες μιας τεράστιας ανάπτυξης ,με πολλά συγκριτικά πλεονεκτήματα που λίγες περιοχές διαθέτουν.

Τα Αστερούσια Βουνά , ΄΄το Άγιο Όρος της Κρήτης ΄΄ με τα πολλά ενδημικά φυτά και την άγρια πανίδα , οι καταπληκτικές ευτυχώς ακόμη παρθένες παραλίες, τα πανέμορφα φαράγγια, η πεδιάδα της Μεσσαράς ,η πάνω ρίζα με το δάσος του Ρούβα
Κέντρο Ενημέρωσης Δάσους Ρούβα
οι αρχαιότητες που εκτείνονται σε όλο το νέο Δήμο, τα σημαντικά μικροκλίματα και μικροπεριβάλλοντα της περιοχής  που εξασφαλίζουν ή μπορούν να εξασφαλίσουν μοναδικά προϊόντα  πρωτογενούς παραγωγής είναι τα συγκριτικά πλεονεκτήματα του νέου Δήμου μας ,που μαζί με τους ανθρώπους μας μπορούμε να μπούμε  και θα μπούμε σε ένα νέο  δρόμο.

Ο υποψήφιος Δήμαρχος
Οικονομάκης Φανούριος